Chr. Mannenkoor “Emmeloord” o.l.v. Johan Bredewout

Christelijk Mannenkoor “Emmeloord” ©     Contact adres: Kampwal 16, 8301 AB Emmeloord.    Voor inlichtingen tel. 06-53538108

Home Privacyverklaring Concertagenda 2024 Informatie Dirigenten CD's - DVD Foto's  Video's Contact Repetities

Johan Bredewout (1959) kon zich als kleine jongen al niets anders voorstellen dan een toekomst met muziek. Na de middelbare school ging hij dan ook naar het conservatorium in Zwolle. In 1983 behaalde hij het diploma voor piano. In 1984 rondde hij zijn studie orgel af met het diploma ‘Uitvoerend Musicus' (Cum Laude) met een onderscheiding voor artistieke eigenschappen.

 

Johan Bredewout wordt veel gevraagd als solist en begeleider en hij verleent medewerking aan concerten en cd-opnames.

 

Ook werkt hij regelmatig mee aan radio- en tv programma's zoals het bekende tv programma ‘Nederland zingt' van de Evangelische Omroep.

Daarnaast is hij de vaste organist van de St Nicolaaskerk te Vollenhove.

 

Johan Bredewout is dirigent van verschillende koren te weten:

 

Met deze koren geeft hij regelmatig concerten.

Naast zijn uitvoerend werk houdt Johan zich ook bezig met het componeren en arrangeren van koormuziek.

 

Naast  het project ‘Ononderbroken' (eigentijdse bewerkingen van een aantal psalmen) schreef hij een vijftal oratoria:

  1. Een Nieuw Begin' (Kerstoratorium);
  2. Schepping' (nav Genesis 1);
  3. Ruth' (naar het Bijbelboek Ruth);
  4. Van Liefde Ongekend' (Passie-Pasen); en
  5. Het Nieuw Jeruzalem'(De Openbaring  van Johannes).


Ook verscheen  het zangspel "Ester" voor koor en kinderkoor

Het nieuwste grote koorwerk is de "Wilhelmuscantate" voor mannenkoor en orkest, waarin alle coupletten van het Wilhelmus worden behandeld.


Naast de koorcomposities verschenen er ook een aantal instrumentale cd's.

 

Bij zijn 25-jarig jubileum als dirigent van ‘De Zeeklank' ontving Johan een koninklijke onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Nederlandse koortraditie.

Johans grootste uitdaging is om zich muzikaal te blijven ontwikkelen. Muziek heeft hem vanaf zijn jeugd geraakt en vooral religieuze muziek blijft hem boeien.

Dirigenten

Dirigenten engels

Johan Bredewout
dirigent

Anne Kroeze
2e
dirigent en begeleider

Anne Kroeze werd geboren in Stadskanaal op eerste kerstdag 1975. Hij studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Zwolle bij Harm Jansen. Lessen steunvak piano volgde hij aan het conservatorium te Utrecht bij J. Zwart jr.


Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, dat een onderdeel is van het Utrechts conservatorium, waren zijn docenten Arie Abbenes en Bernard Winsemius.

Sinds januari 2000 is Anne begeleider op orgel en piano van het Christelijk Mannenkoor ‘Emmeloord’ waarmee hij in september dat jaar een concertreis naar Canada maakte.


Als nieuweling in het begeleiden van een groot koor, werd Anne op zijn beurt begeleid door dirigent/pianist Johan Bredewout. Als begeleider van het gemengd koor ‘Melody Singers’ is hij actief sinds september 2002.

Ook begeleidt hij regelmatig andere koren in de rest van het land. Anne Kroeze won verschillende prijzen bij carillonconcoursen.


Eerste prijswinnaar was hij van de international carilloncompetition te Springfield, Illinois in de Verenigde Staten in juli 2000 en het beiaardconcours te Winterswijk in september 2001. In Ann Arbor, Michigan in de VS deed hij examen carillon in juni 2002. Ook is hij lid van de Amerikaanse Beiaardiersvereniging.


Jaarlijks geeft hij concerten in binnen- en buitenland.  Anne is één van de organisten aan de Grote of Sint Nicolaaskerk te Vollenhove. Hij is beiaardier te Emmeloord, Leeuwarden en Epe. Ook is hij dirigent van het "Hervormd Kerkkoor” te Heerde en dirigent van "Zanglust" te Vollenhove en bovendien werkzaam als assistent-organist van de Buitenkerk te Kampen.