Chr. Mannenkoor “Emmeloord” o.l.v. Johan Bredewout

Christelijk Mannenkoor “Emmeloord” ©     Contact adres: Kampwal 16, 8301 AB Emmeloord.    Voor inlichtingen tel. 06-53538108

Home Privacyverklaring Concertagenda 2024 Informatie Dirigenten CD's - DVD Foto's  Video's Contact Repetities

Het Christelijk Mannenkoor ‘Emmeloord’ is op 30 augustus 1963 opgericht. Er werd gestart met 26 leden. In de loop der jaren is het koor uitgegroeid tot circa 100 leden. In eerste instantie heette het koor ‘Emmeloords Christelijk Mannenkoor Asaf’ (Asaf was een Psalmdichter wiens naam betekent ‘God verzamelt’). Begin 1966 is de toevoeging Asaf verdwenen en werd het ‘Emmeloords Christelijk Mannenkoor’. Bij het zilveren jubileum is de naam veranderd in Christelijk Mannenkoor ‘Emmeloord’ (CME).


De eerste dirigent was de bekende Urker dirigent Frits Bode. Na zijn overlijden werd in september 1990 Nan van Groeningen aangesteld als vaste dirigent van het koor.Op 1 augustus 1999 is Nan van Groeningen opgevolgd door de bekende musicus Johan Bredewout uit Vollenhove. Vaste begeleider is Anne Kroeze uit Emmeloord.


Het koor kan putten uit een veelheid aan muziek, zoals: Psalmen, Koralen, Spirituals, Latijnse werken, Klassieke stukken, Vaderlandse liederen, Volksliederen enzovoort.


Het Christelijk Mannenkoor ‘Emmeloord’ heeft zich in de jaren van haar bestaan ruimschoots bewezen, hetgeen blijkt uit het geven van concerten in het hele land en door medewerking te verlenen aan diverse radio- en televisieprogramma's. Het koor werkt ook regelmatig mee aan kerkdiensten. Aan de optredens die het koor heeft gegeven werkten vaak solisten en begeleiders van naam mee.


Tot de hoogtepunten in het bestaan van het koor behoren de verschillende buitenlandse concertreizen die het koor gemaakt heeft.


Vier Canadareizen; namelijk:

In 1981 door Ontario met dirigent Frits Bode.

In 1985 door Ontario, Alberta en Brits Columbia met dirigent Frits Bode.

In 1991 door Ontario met dirigent Nan van Groeningen.

In 2000 door Brits Columbia met dirigent Johan Bredewout.

Een uitwisselingsreis naar Duitsland in 1977 en in 1982, met dirigent Frits Bode.

In 1996 een reis door Tsjechië en Polen met dirigent Nan van Groeningen.Tot de hoogtepunten hoort ook zeker de eervolle uitnodiging om op te treden voor Hare Majesteit de Koningin en Haar familie tijdens Haar bezoek aan Emmeloord op 30 april 1994.Het optreden heeft voor de leden van het koor een onuitwisbare herinnering opgeleverd.


Tijdens het ruim veertigjarig bestaan van het Christelijk Mannenkoor ‘Emmeloord’ zijn 15 muziekdragers verschenen.
De laatste twee zijn ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum uitgebracht in oktober 2003. In 2004 heeft het koor een aantal opnamen gemaakt die zijn uitgebracht op twee verzamel DVD’s. Voorts zijn diverse nummers van het CME uitgebracht op verzamel LP en verzamel cd.

Geschiedenis in woord

Geschiedenis in woord

Geschiedenis in beeld

Geschiedenis in geluid